Back

Kaj je Gaia-s?

Gaia-s je spletna stran, kjer bom delila svoje znanje ter znanje drugih ljudi glede narave, ekologije in varstva okolja.
Nastala z namenom, deljenja znanja, iskanja odgovorov in da bi vzpodbudila ljudi, da ne mislijo le nase temveč tudi na svet okoli nas.

Kdo sem jaz in zakaj Gaia-s?

Sem Anja Debeljak, trenutno študentka varstva okolja. Že od malih nog sem bila odločena, da bom varovala okolje, naravo, živali in rastline. Želela sem postati pravi mali varuh vsega živega in neživega na našem planetu. Kaj kmalu sem ugotovila, da moja misija ni tako lahka kot se zdi, saj sama nisem mogla storiti kaj več kot vsakemu povedati da odpadki sodijo v koš in ne na tla. Zaradi tega sem se že v osnovni šoli podala v raziskovanje, in prebiranje knjig.
Znanje se je kopičilo iz vseh strani, sprememb pa le-to ni prineslo. Se pa je porodila želja po deljenju znanja. Ta želja je postajala vse bolj intenzivna skozi moja študijska leta, saj sem ugotovila da ljudje vseeno ne vedo veliko o varstvu narave, čeprav je to vroča tema zadnjih let.

Menim da je problem v tem da se vsi trudijo čim bolj predstaviti svojo ‘pravo’ stran, čeprav je vse v naravi, in varstvu okolja povezano in se med seboj prepleta.
S to stranjo bom predstavila povezanost in njeno pomembnost pri varstvu okolja, ter različna mnenja in poglede na varstvo okolja, s strani ljudi, ki se s tem ukvarjajo.

Za koga je Gaia-s?

Spletna stran je namenjena vsem, ki imajo radi naravo in jim ni vseeno za okolje, ter tiste ki bi se radi kaj novega naučili, kaj izvedeli ali poglobili znanje.
Namenjena je vsem ki se radi izgubijo v gozdu, gorah, pokrajini in se tam počutijo kot doma.

Je za vse kateri bi radi pripomogli k varovanju našega planeta, in vse tiste ki niso popolnoma prepričani ali sta narava in varovanje okolja zares pomembni.
Namenjena je vsem skeptikom, vernikom, malim in velikim,… Skratka vsem katere to zanima, ali pa jih v to lahko prepričam.

Gaia-s je namenjena ljudem, ki imajo radi naš planet.

Zakaj Gaia-s, če pa ima Google vse odgovore?

Vse objave na strani bodo temeljile na znanju iz izkušenj, lastnega mnenja in prebiranju znanstvenih člankov. Torej znanje na tej strani ni nekaj iz šolskega učbenika, temveč nekaj kar je nastalo, se akumuliralo in razvilo. Poskušala vam bom predstaviti tisto, za kar jaz menim da je pravo varstvo okolja.

Ter zato, ker je lepo imeti vse na enem mestu.

 

error: Content is protected !!